Smslån i media

Kvinnors spelmissbruk

“Tolv kvinnor har hittills i år sökt hjälp hos Malmö kommun för sitt spelmissbruk i år. Bara tre gjorde det under hela 2010. Nya spel och marknadsföring lockar kvinnor.”

“Raserad ekonomi med hyresskulder och dyra sms-lån är vanliga konsekvenser av spelande. Gruppterapeuten Anne Nilsson möter kvinnor vars ekonomiska kaos påverkar sömn, vardag och jobb.”

Sydsvenskan – Skrivet av Marika Anjou.

Lönsamt utnyttjande av svaghet

Men så handlar det också om en verksamhet som går ut på att utnyttja belägenheten för de människor som råkat i ekonomiska svårigheter, eller som alltid befinner sig i sådana.”

“Branschen det rör sig om är förmedlingen av snabblån till privatpersoner. Ekonomiskt klarar sig dessa firmor oerhört bra. Både tillväxten och lönsamheten förblir exceptionellt goda trots – eller kanske till följd av – sämre tider.”

Österbottens tidning – Skrivet av Börje Hästbacka

Allt fler sms-lån till Kronofogden

“Under första halvåret i år var antalet ärenden om sms-lån hos kronofogden knappt 23 500, jämfört med 17.300 samma period förra året och 4.600 första halvåret 2007.
Ökningen under årets första hälft ligger på 35 procent på årsbasis och nästan 500 procent jämfört med första halvåret 2007.”

Dagens Nyheter – Skrivet av TT

Hårdare tag mot sms-lån

“FI vill bland annat ha bättre tillsyn över sms-låneföretagen. Som det är nu behöver inte företagen något tillstånd av FI för att bedriva verksamheten. Därmed finns det inte heller någon som har tillsyn över företagen.”

Privata Affärer